Kultur-sammenstød – mærket på egen krop

Et fladt hjul på bilen (og dermed jagten på en benzin-tank med en luft-pumpe til at afhjælpe det) og en halv-desperat brug for creme fraiche ledte os hen til et sted, vi ellers aldrig kommer: Den lokale “brugs” i det største (og mest berygtede) sociale bolig-byggeri i byen.

Jeg indrømmer, jeg har mange fordomme om alt muligt (folk der siger, de ikke har fordomme, lyver), og jeg prøver for såvidt muligt at komme af med dem. Men idag blev mange af fordommene om folk i sociale bolig-byggerier altså bekræftet!

Først trådte vi ud på parkeringspladsen, der flød med fladmaste øl-kapsler. Så gik vi hen til Brugsen for at stå i kø ved flaske-automaten (de fladmaste øl-kapsler må jo ha’ siddet på noget!). Der lagde vi mærke til folk i spraglet tøj, med store hunde og med ret så fedtet hår. Godt nok er det søndag, meeen… Det var sgu’ lidt sølle.

Og mens vi så gik rundt derinde, kunne jeg ikke lade være med at have en anelse dårlig samvittighed over, at jeg følte mig bedre end dem (“dem” for lige at generalisere lidt mere). Rent faktisk har jeg jo nok bare været heldigere end dem og måske taget nogle bedre valg (og muligvis på et bedre grundlag)… Men det var i hvert fald et kultur-sammenstød, både mig og manden lagde mærke til!

Det eneste positive, jeg lagde mærke til, var, at mange af “de andre” virkede meget åbne. Sønnen fik lov til at klappe en hunde-hvalp, og der blev snakket livligt både i og uden for Brugsen. Selvom mange nok også bare holder sig for sig selv, så kunne man på en eller anden måde mærke sammenholdet.

Dér er måske noget, vi andre har glemt i jagten på villa, Volvo og vovse…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>